Krijg 20% korting! arrow_drop_up
Meteen naar de content

Volg ons!

Neem contact op met ons

Hoe u kunt voorkomen dat uw kinderen 's nachts zo vroeg wakker worden

How to stop your kids From waking up so early at night

De peutertijd brengt een hele nieuwe reeks uitdagingen met zich mee.Ā Heb ik gelijk ?! Als ze nieuwe woorden beginnen te leren, is dat zo schattig, maar opeens kunnen ze dat ookĀ GEBRUIKĀ hen. Meestal is dat nuttig, maar als het bedtijd is, kan het heel snel in een nachtmerrie veranderen. Op de een of andere manier raakt mijn zoon helemaal uitgedroogd, heeft hij eindeloze knuffels nodig, een verhaaltje, een kus (of 100), het potje, en nog ' nog een ' verhaaltje voor het slapengaan. Omgaan met excuses voor het slapengaan is echter een ander onderwerp voor een andere dag. Voor nu wil ik het met jullie delenĀ hoe u uw peuter in bed kunt houden Want hoeveel ik ook van mijn zoon houd, er komt een tijd dat ik een pauze nodig heb en ik moet weten dat hij veilig in zijn bed ligt, maar jongen, oh jongen, peuters houden ervan om de grenzen te verleggen. Dus dit is wat voor ons heeft gewerkt.

1) Koop een Gro-klok

Verplaats jezelf in de positie van je peuter.Ā Ze kunnen de tijd niet zien . Ze hebben geen idee wanneer het 07.00 uur is of 23.00 uur, ofĀ elk momentĀ Echt. Deze klok is ZO handig als je je peuter probeert te leren wanneer de klok moet beginnenĀ juiste tijdĀ is opstaan. Deze klok leert ze precies dat. Het zal hen laten zien wanneer het tijd is om te slapen en tijd om wakker te zijn. We hebben een videomonitor en mijn zoon krijgt een grote grijns op zijn gezicht als de tijd verandert en hij weet dat het tijd is om op te staan. Het is schattig en deze klok is een geweldig hulpmiddel voor ons geweest. Ik kan het niet sterk genoeg aanbevelen. Je kunt het al vanaf 18 maanden introduceren. šŸ™‚ Er zijn een heleboel opties beschikbaar, maar de top drie zijn degenen die ik het meest zou aanbevelen. Ik heb geweldige dingen gehoord over deĀ Gro-ei want hij gebruikt ook kleur om je te laten weten wat de temperatuur in de kamer van je kind is. Hoe cool is dat?! Persoonlijk hebben wij deĀ Gro-klok Ā en we zijn er dol op omdat het ook dienst doet als nachtlampje!

2) Doe de deur op slot

Ik weet dat sommige mensen hier twijfels over hebben, omdat het vreselijk klinkt om je kind op te sluiten in hun kamer. Wat als er brand is en zij zijn?Ā vastĀ daarin? Ik heb eigenlijk liever dat ze opgesloten zitten,Ā speciaalĀ in geval van nood. Ik zou het veel liever precies wetenĀ waar ze zijn, ga dan naar hun kamer en ontdek dat ze zijn afgedwaald op zoek naar mij.

Mijn zoon kan zijn slaapkamerdeur nog steeds niet openen, maar als hij dat wel kon, zou ik niet aarzelen om er een te plaatsenĀ slot Ā erop totdat hij oud genoeg is om de verantwoordelijkheid op zich te nemen van het hebben van vrije uitloop in huis zonder toezicht.

In werkelijkheid komt hij pas uit zijn bed als een van ons hem komt halen, en dat is waar het volgende punt om de hoek komt kijken.

3) Discipline

Wat je methode ook is, dit is het moment om het te gebruiken. Voel je niet slecht . ( makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het )

Ik weet dat het niet leuk is, maar uiteindelijk zal het stellen van grenzen voor je peuter dat wel doenĀ help hen gedijenĀ hoezeer ze in eerste instantie ook protesteren.

Aanvankelijk probeerde hij niet eens uit bed te komen, maar het afgelopen jaar zijn er momenten geweest waarop die grens werd verlegd en we hem daarvoor moesten disciplineren. Het heeft maar Ć©Ć©n of twee nachten geduurdĀ consistent blijvenĀ dat hij terugkeert om in bed te blijven.

Ik begrijp dat sommige mensen zich in deze gevallen niet op hun gemak voelen met het idee van discipline. Ik heb zelfs allerlei methoden gezien die worden aanbevolen om peuters in wiegjes te houden tot ze een stuk ouder zijn. Wat voor jouw gezin ook werkt, maar mijn persoonlijke mening is dat kinderen dat wel zijnĀ meer dan capabelĀ van het begrijpen van grenzen op jonge leeftijd. Hoe ouder ze worden, hoe sterker hun wilskracht (en luider hun protesten!). Doe wat voor jou werkt, maar ik kan het feit bevestigenĀ deze methode werkt .

Discipline en beperk de interactie tot een minimum. Ons gesprek ziet er doorgaans als volgt uit:

ā€œ Ik begrijp dat je niet in je bed wilt blijven liggen, maar slapen is erg belangrijk om je gezond te houden en om je te helpen groeien, dus je moet in je bed blijven. ā€

Een klein ding om op te merken is dat het hebben van een solide dagroutine kan helpenĀ enormĀ in dit gebied.

4) Blijf consistent

Bovenal,Ā blijf consistent . Het is volkomen oneerlijk om een ā€‹ā€‹norm te stellen en dan toe te geven. Je kind zal uiteindelijk in de war en van streek raken. Ze zullen zich onzeker voelen als ze niet begrijpen wat er van hen wordt verwacht.

Stel je voor dat de regels voor jou voortdurend veranderen.

Het is niet leuk .

En hoe schattig peuters ook zijn, ze zijn dat ookĀ ergĀ slim. Je kind zal snel merken dat hij alleen maar hoeft te blijven duwen tot mama of papa eindelijk instort en zijn zin krijgt.

Van onze Instagram